Ervaringen

We vinden het erg leuk als je een berichtje wilt posten op deze pagina over de ervaringen met onze praktijk! Dat kan door een bericht te sturen naar: info@verloskundigenpraktijkharderwijk.nl of door iets in te vullen op de enquête.

 

Bedankt voor de moeite!

januari 2019
Persoonlijke contact, je wordt echt gehoord, super fijne verloskundigen!
Lisanne
januari 2019
Top vrouwen!

Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje, mochten wij onder controle staan bij de kanjers van Dé verloskundigenpraktijk Harderwijk. De zwangerschap en de bevalling mede dankzij de lieve, attente en professionele dames van deze praktijk, zeer voorspoedig verlopen. Tijdens de controles werden we altijd zeer prettig geholpen en werd alle tijd genomen. We kregen deskundig advies en de begeleiding tijdens en na de bevalling hebben we als zeer prettig ervaren. Bij bijzonderheden of vragen konden we altijd bellen of langskomen. Niks dan lof over deze top vrouwen!

Henriëte
januari 2019
Bedankt!

Tijdens mijn beide zwangerschappen heel fijn en deskundig begeleid door deze zorgzame dames. Heel erg bedankt en wie weet tot de volgende keer.

januari 2019
Super lieve verloskundigen

Super lieve verloskundigen allemaal, geen vraag is teveel en denken ontzettend met je mee. 2 kindjes inmiddels en super blij met de goede begeleiding!

januari 2019
Toppers van verloskundigen

We zijn door deze toppers van verloskundigen , bij 3 zwangerschappen begeleid. Het zijn sterke vrouwen die je goed adviseren en je begeleiden. Ook in onzekere tijden. Deze praktijk beveel ik echt iedereen aan. Ze doen dit werk met heel veel liefde en kennis. Dit voel je en dit zie je.

december 2018
Super fijne praktijk!

Voor de derde keer begeleid door deze fijne praktijk. Wat zullen wij de bezoekjes missen! Ook als onze kinderen meekwamen was er aandacht voor hun. Jullie zijn allemaal even lief, maar vooral professioneel en jullie zijn allemaal dol jullie vak en dat is zo fijn om te merken! Bedankt voor alles! liefs van ons alle vijf.

december 2018
Geweldige verloskundigen en assistentes

Top praktijk met geweldige verloskundigen en assistentes die je goed begeleiden, adviseren en voor je klaar staan. Dit was mijn 1e zwangerschap en ik wist niet wat ik kon verwachten, nu kijk ik positief terug

naar alle bezoekjes bij jullie en naar mijn bevalling. Hopelijk zien we elkaar nog terug!

november 2018
Toewijding en steun

Lieve dames,

Ontzettend bedankt voor jullie steun, geduld en eeuwige toewijding!

Gilbert en Belinda

Zwangerschapscontroles

Tijdens de zwangerschap kom je gemiddeld 14 keer bij ons voor controle. Door onderzoek en een aantal echo’s wordt de groei en de conditie van de baby en de gezondheid van jou als aanstaande moeder zorgvuldig in de gaten gehouden. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en staat jullie beleving als aanstaande ouders voorop.

Echo's

Tijdens de zwangerschap wordt er op een aantal tijdstippen een echo gemaakt. Aan de hand van diverse soorten echo’s wordt de groei en de conditie van jullie baby beoordeeld. De vitaliteitsecho, de termijnecho en de liggingsecho worden in onze eigen Verloskundigenpraktijk Harderwijk gemaakt. Tevens bestaat de mogelijkheid om de 20 weken echo in onze eigen praktijk te laten verrichten.
Wil je graag een pretecho of een geslachtsecho laten maken deze plannen we graag voor je in!

Onderzoeken

Als aanstaande ouders wil je graag weten of jullie baby gezond is. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Als zwangere vrouw heb je in Nederland de mogelijkheid om voor de geboorte je kind te laten onderzoeken. Dit heet prenatale screening. Deze onderzoeken kunnen jullie misschien geruststellen, maar kunnen soms ook onrust brengen. Omdat deze testen voor- en nadelen hebben geven wij jullie hierover uitgebreide informatie dit gebeurt tijdens het eerste gesprek bij ons de intake, daarna kunnen jullie samen besluiten om de testen wel of niet uit te laten voeren. Op deze pagina lees je informatie over diverse onderzoeken die plaats kunnen vinden tijdens de zwangerschap. Verder kun je alle informatie vinden op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl.

Voeding en advies

Rauw vlees

Eet géén rauw vlees. Dit kan toxoplasmose bevatten. Een infectie hiermee is gevaarlijk als je op korte termijn zwanger wilt worden of het al bent.

Rauwe melk

Eet géén producten van rauwe melk. Dit kan listeria bevatten. Een infectie hiermee is gevaarlijk als je op korte termijn zwanger wilt worden of het al bent.

Orgaanvlees

Eet weinig tot geen orgaanvlees. Dit bevat namelijk veel vitamine A. Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor een ongeboren baby.

Groente en fruit

Was groente en fruit altijd goed voordat je het eet.

Wanneer moet je ons bellen?

 • Weeën of buikpijn als je nog geen 37 weken zwanger bent.
 • Vruchtwaterverlies als je nog geen 37 weken zwanger bent.
 • Bloedverlies.
 • Na een val op je buik of een plotselinge stoot of trap op je buik.
 • Het kindje gedurende langere tijd niet voelen bewegen na 26 weken zwangerschap.
 • Klachten hebt die kunnen wijzen op een hoge bloeddruk zoals:
  • erge hoofdpijn.
  • pijn rechts boven in je buik . Je hebt een strak gevoel om je middenrif (de plek achter je bh, aan de onderkant van je borsten) vaak in combinatie met je niet lekker voelen en misselijkheid.
  • lichtflitsen, sterretjes zien of last hebben van licht.
  • plotseling veel vocht vasthouden in je gezicht of je handen en benen.

Praktische zaken

Je beslist zelf hoeveel spullen je wilt kopen voordat je kindje geboren wordt. Dat is een persoonlijke keuze, veel spullen kun je ook na de geboorte kunt kopen. Voor een bevalling en tijdens de kraamweek zijn enkele spullen onmisbaar. Zorg daarom dat je vanaf 37 weken in ieder geval alle spullen in huis hebt.

Belangrijk ook om de erkenning voor 26 weken zwangerschap te regelen.

Een kraampakket in huis te hebben vanaf 34 weken zwangerschap.