Ervaringen

We vinden het heel erg leuk en waardevol als je een berichtje wilt posten op deze pagina over de ervaringen met onze praktijk! Dat kan door een bericht te sturen naar: info@verloskundigenpraktijkharderwijk.nl of door iets in te vullen op de enquête.

Bedankt voor de moeite!

juli 2019
Onwijs fijne praktijk

Wat een onwijs fijne praktijk, met allemaal lieve professionele dames due er werken. Ontzettend goed begeleid door iedereen de afgelopen 9 maanden en nu een prachtzoon rijker! Allemaal bedankt, Kiaya topper jij helemaal voor de fantastische hulp tijdens de pittige bevalling.

Laura
juli 2019
Geweldige tijd in deze praktijk!

Wij zijn al twee zwangerschappen van twee dochters begeleid door de verloskundigen van praktijk Harderwijk. We hebben het als een geweldige tijd ervaren met deze lieve vrouwen die hier werken als verloskundigen. Vanaf de 1e echo tot aan de bevalling had ik geen betere begeleiding kunnen bedenken.Zelf na een eerste heftige bevalling vond ik zoveel steun bij mijn tweede bevalling, omdat jullie zo lief voor mij waren en mij zoveel steun gaven. Wij willen graag Marjolein, Linda, Aarda en Marloes heel erg bedanken voor alles!!
De geboorte van onze dochters is het mooiste wat ons is overkomen! En wij zijn heel dankbaar dat zij de geboortes van onze wondertjes hebben begeleid. Als er ooit een derde komt gaan wij zeker terug naar de verloskundige praktijk Harderwijk!!

Mellany
juni 2019
Verloskundige praktijk met veel persoonlijke aandacht

Een verloskundigenpraktijk met persoonlijke aandacht. Ze denken stuk voor stuk goed mee met de wensen van de ouders.Geven goede tips en adviezen en stellen je gerust wanneer dit nodig is.

Jammer dat de bevalling werd ingeleid en waardoor en geen verloskundige van de praktijk aanwezig moest zijn. Tijdens de zwangers én daarna hele fijne gesprekken gehad.

mei 2019
Wat een super fijne praktijk met stuk voor stuk lieve en kundige vrouwen!

Wat een super fijne praktijk met stuk voor stuk lieve en kundige vrouwen!
Na een fertiliteitstraject waren wij eindelijk in verwachting. Voor ons waren de controles altijd spannend, maar wat werden we altijd gerustgesteld! Erg fijn dat je met alles bij ze terecht kan & er is altijd een luisterend oor.
Toen onze 20 weken echo “slecht” bleek stonden ze altijd voor ons klaar, dit hebben wij als zeer waardevol ervaren. Helaas kon geen van deze lieve dames bij mijn bevalling in het Isala aanwezig zijn, maar in de kraamweek kwamen ze gelukkig wel langs bij mij & onze gezonde zoon :)!
Ik ben enorm dankbaar voor en blij met alle steun & de betrokkenheid die ik heb mogen ervaren tijdens mijn zwangerschap!

Eva en Johan
mei 2019
#dankbaar

Zwanger voor de eerste keer, alles nieuw, paniek over wat je moet aanschaffen, zoveel vragen door je hoofd! Totdat je terecht komt bij verloskundige praktijk Harderwijk. Wat je ook wil weten/vragen/vertellen, met alles kan je bij hun terecht. Ik heb een zware zwangerschap gehad met een boel medische complicaties en ondanks dat ik werd overgedragen aan het ziekenhuis stonden de dames van de praktijk al-tijd voor mij klaar. Ondanks dat mijn zwangerschap en bevalling medisch was had ik het geluk dat Linda mijn bevalling mocht begeleiden, zonder jou had ik dit niet getrokken. Want net als dat mijn zwangerschap niet vanzelfsprekend verliep deed mijn bevalling dit ook niet. Ook al weet ik dat als ik ooit nog een kindje erbij zou willen dat ik weer medisch zou zijn, zou ik zeker eerst aankloppen bij deze dames. Wat een zorg en nazorg bieden hun! Ik heb niks meer dan lovende woorden over hun specialisme, tijd en persoonsgerichte manier van aanpak. #dankbaar

Danique en John
mei 2019
Vriendelijke, proffesionele verloskundigen

Ik heb de verloskundigen als persoonlijk en professioneel ervaren.
Fijn contact en goede begeleiding.

Esra
mei 2019
Deskundige verloskundige ze nemen echt de tijd!

Alle verloskundigen zijn erg deskundig, nemen echt de tijd ik heb de controles tijdens mijn zwangerschap
als zeer prettig ervaren. Ook de dienstdoende verloskundige stond altijd klaar om mijn zorgen te bespreken en weg te nemen.

mei 2019
Persoonlijk

De verloskundigen zijn heel meedenkend, begripvol echt lieve meiden!

Christien

Zwangerschapscontroles

Tijdens de zwangerschap kom je gemiddeld 14 keer bij ons voor controle. Door onderzoek en een aantal echo’s wordt de groei en de conditie van de baby en de gezondheid van jou als aanstaande moeder zorgvuldig in de gaten gehouden. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en staat jullie beleving als aanstaande ouders voorop.

Echo's

Tijdens de zwangerschap wordt er op een aantal tijdstippen een echo gemaakt. Aan de hand van diverse soorten echo’s wordt de groei en de conditie van jullie baby beoordeeld. De vitaliteitsecho, de termijnecho en de liggingsecho worden in onze eigen Verloskundigenpraktijk Harderwijk gemaakt. Tevens bestaat de mogelijkheid om de 20 weken echo in onze eigen praktijk te laten verrichten.
Wil je graag een pretecho of een geslachtsecho laten maken deze plannen we graag voor je in!

Onderzoeken

Als aanstaande ouders wil je graag weten of jullie baby gezond is. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Als zwangere vrouw heb je in Nederland de mogelijkheid om voor de geboorte je kind te laten onderzoeken. Dit heet prenatale screening. Deze onderzoeken kunnen jullie misschien geruststellen, maar kunnen soms ook onrust brengen. Omdat deze testen voor- en nadelen hebben geven wij jullie hierover uitgebreide informatie dit gebeurt tijdens het eerste gesprek bij ons de intake, daarna kunnen jullie samen besluiten om de testen wel of niet uit te laten voeren. Op deze pagina lees je informatie over diverse onderzoeken die plaats kunnen vinden tijdens de zwangerschap. Verder kun je alle informatie vinden op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl.

Voeding en advies

Rauw vlees

Eet géén rauw vlees. Dit kan toxoplasmose bevatten. Een infectie hiermee is gevaarlijk als je op korte termijn zwanger wilt worden of het al bent.

Rauwe melk

Eet géén producten van rauwe melk. Dit kan listeria bevatten. Een infectie hiermee is gevaarlijk als je op korte termijn zwanger wilt worden of het al bent.

Orgaanvlees

Eet weinig tot geen orgaanvlees. Dit bevat namelijk veel vitamine A. Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor een ongeboren baby.

Groente en fruit

Was groente en fruit altijd goed voordat je het eet.

Wanneer moet je ons bellen?

 • Weeën of buikpijn als je nog geen 37 weken zwanger bent.
 • Vruchtwaterverlies als je nog geen 37 weken zwanger bent.
 • Bloedverlies.
 • Na een val op je buik of een plotselinge stoot of trap op je buik.
 • Het kindje gedurende langere tijd niet voelen bewegen na 26 weken zwangerschap.
 • Klachten hebt die kunnen wijzen op een hoge bloeddruk zoals:
  • erge hoofdpijn.
  • pijn rechts boven in je buik . Je hebt een strak gevoel om je middenrif (de plek achter je bh, aan de onderkant van je borsten) vaak in combinatie met je niet lekker voelen en misselijkheid.
  • lichtflitsen, sterretjes zien of last hebben van licht.
  • plotseling veel vocht vasthouden in je gezicht of je handen en benen.

Praktische zaken

Je beslist zelf hoeveel spullen je wilt kopen voordat je kindje geboren wordt. Dat is een persoonlijke keuze, veel spullen kun je ook na de geboorte kunt kopen. Voor een bevalling en tijdens de kraamweek zijn enkele spullen onmisbaar. Zorg daarom dat je vanaf 37 weken in ieder geval alle spullen in huis hebt.

Belangrijk ook om de erkenning voor 26 weken zwangerschap te regelen.

Een kraampakket in huis te hebben vanaf 34 weken zwangerschap.