Missie en visie

Onze missie:

Dé Verloskundigenpraktijk Harderwijk staat voor professionele persoonlijke zorg in de breedste zin van het woord. Onze kerntaak is het bewaken van de gezondheid van moeder en kind en de begeleiding van de aanstaande ouders in het proces van kinderwens, zwangerschap, bevalling en ouderschap.

Onze visie:

1. Professioneel

Door persoonlijke betrokkenheid te combineren met onze vakkundigheid bieden wij verloskundige zorg van hoogwaardige kwaliteit. Alle verloskundigen zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Verloskundigen. Door middel van bij- en nascholingen en aanvullende opleidingen vernieuwen wij onze kennis en vaardigheden continu. We houden elkaar scherp door onderlinge toetsing en intervisie. Bij de begeleiding van je zwangerschap werken we intensief samen met andere zorgverleners, zoals de huisarts, gynaecoloog en kinderarts. Ook zijn we volop betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in de verloskunde.

2. Persoonlijk en betrokken vanuit passie voor ons vak

Gedurende de spreekuren werken we met twee praktijklocaties bijna alle doordeweekse dagen is er de mogelijkheid om op het spreekuur te komen. Er zijn ook twee avondspreekuren per week. De mogelijkheid bestaat om voorkeur uit te spreken voor een dag of verloskundige. We luisteren zorgvuldig naar je wensen en geven je alle keuzevrijheid binnen de grenzen van wat medisch verantwoord is. We moedigen jou als zwangere aan vertrouwen te hebben in je eigen kracht en kunnen. We hebben oog voor je persoonlijke beleving in jouw eigen sociale situatie.

3. Veelzijdig

De verloskundigen vormen samen met de praktijkassistentes een hecht en veelzijdig team dat elk jaar rond de 400 vrouwen en partners ouders ziet worden. Alle verloskundigen zijn ook echoscopiste en hebben eigen specialisaties. Zo bieden we een ook kinderwens-  lactatiekundig en anticonceptiespreekuur aan. Dat maakt dat we samen veel expertise en ervaring in huis hebben om deskundige verloskundige zorg te bieden. Tevens bieden we centering pregnancy aan een nieuwe vorm van verloskundige zorg in groepsverband ter voorbereiding op de zwangerschap, bevalling en het ouderschap.

We beschikken over meerdere collega’s daardoor ben je er van verzekerd dat je voldoende van onze tijd en aandacht ontvangt. Dit is ook fijn als er bijvoorbeeld twee bevallingen tegelijk plaatsvinden, we kunnen altijd op elkaar terugvallen en zorgen er zo voor dat er geen onbekende aan je bed komt te staan. Op deze manier combineren we persoonlijke en betrokken zorg met de stabiliteit en veelzijdigheid van de praktijk als geheel.