Missie en visie

Onze missie:

Dé Verloskundigenpraktijk Harderwijk staat voor professionele persoonlijke zorg in de breedste zin van het woord. Onze kerntaak is het bewaken van de gezondheid van moeder en kind en de begeleiding van de aanstaande ouders in het proces van kinderwens, zwangerschap, bevalling en ouderschap.

Onze visie:

1. Professioneel

Door persoonlijke betrokkenheid te combineren met onze vakkundigheid bieden wij verloskundige zorg van hoogwaardige kwaliteit. Alle verloskundigen zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Verloskundigen. Door middel van bij- en nascholingen en aanvullende opleidingen vernieuwen wij onze kennis en vaardigheden continu. We houden elkaar scherp door onderlinge toetsing en intervisie. Bij de begeleiding van je zwangerschap werken we intensief samen met andere zorgverleners, zoals de huisarts, gynaecoloog en kinderarts. Ook zijn we volop betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in de verloskunde.

2. Persoonlijk en betrokken vanuit passie voor ons vak

Gedurende de spreekuren werken we met twee praktijklocaties bijna alle doordeweekse dagen is er de mogelijkheid om op het spreekuur te komen. Er zijn ook twee avondspreekuren per week. De mogelijkheid bestaat om voorkeur uit te spreken voor een dag of verloskundige. We luisteren zorgvuldig naar je wensen en geven je alle keuzevrijheid binnen de grenzen van wat medisch verantwoord is. We moedigen jou als zwangere aan vertrouwen te hebben in je eigen kracht en kunnen. We hebben oog voor je persoonlijke beleving in jouw eigen sociale situatie.