Maak kennis met de verloskundigen

Marjolein Petersen

Sinds 2008 ben ik werkzaam als verloskundige. Na mijn afstuderen kon ik vrijwel direct aan de slag in Harderwijk. Voor mij heel bijzonder omdat Harderwijk tevens mijn geboorteplaats is en ik mij hier altijd erg thuis heb gevoeld.

Linda Kamphorst-Pit

Ik ben sinds 2000 werkzaam als verloskundige in Harderwijk, waar ik het goed naar mijn zin heb. Ik ben getrouwd en heb twee zoons Martijn (juni 2004) en Ruben (november 2005). Naast het spreekuur, de bevallingen en de kraamvisites maak ik ook de echoscopieën in de praktijk.

Aarda van Zanten- van den Hardenberg

Sinds 2007 werk ik met veel plezier als verloskundige in Harderwijk. Als verloskundige vind ik het fantastisch om de zwangere en haar partner te begeleiden en bij te staan in een zeer bijzondere fase in hun leven. Ik vind het heel belangrijk dat de vrouw en haar partner zich veilig voelen. Voldoende tijd en persoonlijke aandacht zijn daarbij voor mij belangrijk.

Ik had al lang de wens om verloskundige te worden, maar ik ben eerst opgeleid als verpleegkundige. Met veel plezier heb ik gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling kraam/verloskunde van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort en het St Jansdal Ziekenhuis. Ik heb uiteindelijk mijn hart gevolgd en ben verloskunde gaan studeren, waar ik nooit spijt van heb!

In mijn laatste stage heb ik gedurende drie maanden in het Plateau Hospital in Kenia gewerkt. Een indrukwekkende ervaring die ik voor altijd meeneem.

Ik ben getrouwd met Gert-Jan en wij wonen in een mooi oud huis in Harderwijk.

Annerieke Bijnagte

Eind 2017 kwam een droom van mij uit; ik mocht mezelf eindelijk verloskundige noemen! Al vrijwel direct kon ik na mijn afstuderen aan het werk bij Dé Verloskundigenpraktijk Harderwijk. Voor mij heel fijn, want ik ben zelf een geboren en getogen Harderwijker. Het maakt dat ik de populatie goed ken, maar ook de stad wat dan weer heel handig is tijdens het rijden van kraamvisites. Verloskundige zijn is zo een bijzonder en uniek vak. Geen enkele zwangerschap of bevalling is hetzelfde, dat maakt het vak erg afwisselend. Graag sta ik naast jullie om het proces van zwanger zijn, de bevalling en de kraamtijd met elkaar te doorlopen. Sinds het einde van 2019 heb ik ook mijn echo opleiding afgerond. Dit is een waardevolle toevoeging aan het vak verloskunde.

Kiaya Knoop

Sinds 2016 mag ik het prachtigste vak van de wereld uitoefenen, verloskunde. Samen met een fijn team mag ik zorg dragen voor een hele bijzondere periode in jullie leven. Het blijft zo bijzonder om elke keer het ontstaan van een nieuw mensje, een mama, een papa of een gezin van dichtbij mee te maken. Een vak vol afwisseling, emotie en geen dag hetzelfde. Persoonlijke zorg, vertrouwen en de beste uitkomst voor moeder en kind zijn leidend in mijn werk als verloskundige. Ik ben in 2020 de trotse mama geworden van mijn zoon Keda. Een prachtige ervaring en aanvulling op mijn werk als verloskundige. Ik geniet hier volop van!