Maak kennis met de verloskundigen

Marjolein Petersen

Sinds 2008 ben ik werkzaam als verloskundige. Na mijn afstuderen kon ik vrijwel direct aan de slag in Harderwijk. Voor mij heel bijzonder omdat Harderwijk tevens mijn geboorteplaats is en ik mij hier altijd erg thuis heb gevoeld.

Linda Kamphorst-Pit

Ik ben sinds 2000 werkzaam als verloskundige in Harderwijk, waar ik het goed naar mijn zin heb. Ik ben getrouwd en heb twee zoons Martijn (juni 2004) en Ruben (november 2005). Naast het spreekuur, de bevallingen en de kraamvisites maak ik ook de echoscopieën in de praktijk.

Aarda van Zanten- van den Hardenberg

Sinds 2007 werk ik met veel plezier als verloskundige in Harderwijk. Als verloskundige vind ik het fantastisch om de zwangere en haar partner te begeleiden en bij te staan in een zeer bijzondere fase in hun leven. Ik vind het heel belangrijk dat de vrouw en haar partner zich veilig voelen. Voldoende tijd en persoonlijke aandacht zijn daarbij voor mij belangrijk.

Ik had al lang de wens om verloskundige te worden, maar ik ben eerst opgeleid als verpleegkundige. Met veel plezier heb ik gewerkt als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling kraam/verloskunde van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort en het St Jansdal Ziekenhuis. Ik heb uiteindelijk mijn hart gevolgd en ben verloskunde gaan studeren, waar ik nooit spijt van heb!

In mijn laatste stage heb ik gedurende drie maanden in het Plateau Hospital in Kenia gewerkt. Een indrukwekkende ervaring die ik voor altijd meeneem.

Ik ben getrouwd met Gert-Jan en wij wonen in een mooi oud huis in Harderwijk.

Ilona Ebeli
Ik ben in 2017 afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam. Sinds mijn afstuderen ben ik in veel verschillende regio's aan het werk geweest en heb zo veel ervaring op kunnen doen in het werken met verschillende populaties en ziekenhuizen. In 2018 ben ik naar Harderwijk verhuisd en geniet ik enorm van de sfeer en de mensen die in deze stad wonen. Ik vind het daarom ook ontzettend leuk om nu te kunnen werken in de plaats waar ik woon en zo de stad en de mensen beter te leren kennen.
Als verloskundige kom je in een hele bijzondere tijd van iemands leven terecht en ik vind het een privilege om elke dag bij dit proces betrokken te mogen zijn. De geboorte van een kindje is heel speciaal en persoonlijk en ik vind het daarom erg belangrijk om een vertrouwensband op te kunnen bouwen met de zwangere en haar partner zodat zij met een veilig gevoel een nieuwe levensfase in kunnen gaan.
Ik hoop binnenkort mijn opleiding tot echoscopiste af te ronden zodat ik ook echo's kan gaan maken op mijn spreekuur en op deze manier nog betere zorg kan gaan bieden.
Caren Alderliesten-Hakkenberg

Sinds begin 2021 mag ik mijzelf verloskundige noemen en daarmee dit prachtige vak uitoefenen.

Voor mij een droom die werkelijkheid is geworden. Ik kon direct hier in de praktijk aan de slag, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Zelf woon ik in Putten, maar ik vind het heerlijk om in deze prachtige stad te mogen werken.

Als verloskundige vind ik het heel speciaal om aanstaande ouders te mogen begeleiden in deze bijzondere fase van hun leven. Iedere zwangerschap is uniek en geen dag als verloskundige is hetzelfde. Deskundigheid, zorg op maat en het creëren van een veilig omgeving vind ik heel belangrijk in mijn werk als verloskundige.