Praktijk

Een zwangerschap en het vader en moeder worden is een bijzondere, unieke gebeurtenis in jullie leven. Of dat nu voor de eerste keer is, of dat je al kinderen hebt. De verloskundigenpraktijk Harderwijk staat voor persoonlijke en tegelijkertijd deskundige medische zorg. Zwangerschap en geboorte is een unieke ervaring, waar we je graag in begeleiden. De verloskundigen uit onze praktijk hebben tussen de vier en zestien jaar ervaring en we hebben allemaal veel passie voor ons vak. We houden elkaar scherp door onderlinge toetsing en regelmatige bijscholing. Daarnaast hebben we iedere twee weken overleg met de gynaecoloog van het Sint Jansdal. De bevallingsdiensten zijn  maximaal 24 uur hierdoor krijg je altijd een frisse verloskundige bij je bevalling, binnen die 24 uur kunnen we ook meestal je bevalling afmaken. In jullie kraamtijd komt de verloskundige die de bevalling heeft begeleid nog een keer de bevalling bespreken.

Bij de Verloskundigenpraktijk Harderwijk werken vier verloskundigen. In noodgevallen of drukte kunnen we op elkaar terugvallen, bijvoorbeeld als er twee bevallingen tegelijk bezig zijn. Hierdoor ben je altijd verzekerd van onze tijd en aandacht. De ervaren praktijkassistentes zijn een waardevolle ondersteuning van ons team, zij regelen alle niet urgente zaken, zoals het maken van afspraken, zodat de verloskundigen tijdens bevallingen niet onnodig gestoord worden. Uiteraard is het altijd mogelijk de verloskundige rechtstreeks te spreken. Alle verloskundigen zijn echoscopiste en hebben eigen specialisaties. Wij bieden dan ook de termijn- groei- en liggingsecho’s in onze eigen praktijk aan. Naast het begeleiden van de zwangerschap, bevalling en het kraambed kun je bij ons terecht voor een Kinderwens Consult en voorlichtingsavonden. Tevens beschikken we over een eigen kostenloos lactatiekundig spreekuur. Daarnaast is er een anti-conceptie spreekuur op de praktijk voor onder andere het plaatsen van de Mirena door de verloskundige Aarda en Marjolein.

Er wordt spreekuur gehouden op twee verschillende locaties in Harderwijk. Afhankelijk van waar je woont, werkt of wat je het beste uitkomt kan je hier zelf je voorkeur in uitspreken.

Locatie Johanniterlaan Harderwijk

Het spreekuur wordt gehouden in het Gezondheidscentrum Harderwijk Johanniterlaan 3 in Harderwijk. Dit is ook onze hoofdlocatie, en hier worden de meeste echoscopieën gemaakt. Het avondspreekuur wordt ook altijd op deze locatie gehouden.

Locatie Drielanden en Ermelo

Deze spreekuurlocatie is vooral geschikt voor mensen die in Drielanden, Stadsweiden en Ermelo wonen. Het spreekuur wordt gehouden in het Gezondheidscentrum aan de Bazuindreef 31, op de eerste verdieping boven de apotheek. Sinds kort beschikken beide locaties over echo-apparatuur.