Zwangerschapscursussen

In de regio zijn verschillende cursussen waarbij jij en je partner zich kunnen voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Verloskundigenpraktijk Harderwijk heeft er enkele voor jullie geselecteerd. Voor meer informatie en aanmelding kun je op de desbetreffende link klikken.

Borstvoeding

Deze cursus bereidt je voor op het geven van borstvoeding. Een goede voorbereiding vergroot namelijk de kans van slagen. Tijdens de cursus komen diverse aspecten aan bod. Zoals het aanleggen van de baby, rol van de partner, kolven en een gezonde levensstijl.
Lees meer…

Zwangerschapsyoga

Een zwangerschap verandert veel in je lichaam. Zwangerschapsyoga helpt je te luisteren naar je lichaam en bewust te worden van de veranderingen in jezelf. Door training help je het lichaam sterk en soepel te houden en kalmte en innerlijke balans te ontwikkelen.
Lees meer…

Samen Bevallen

Bij de cursus Samen Bevallen krijgen jij en je partner praktische informatie waarin jullie uitgebreid geïnformeerd worden over de bevalling. Jullie leren technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Naast het geven van informatie richt de cursus zich op het gezamenlijk contact maken met het ongeboren kind, het aanleren van ontspanningsoefeningen, massage en het uitproberen van verschillende baringshoudingen.
Lees meer…

Zwangerfit en Fysiofit

Deze zwangerschapscursus wordt gegeven door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Deze richt zich op conditie, ademhaling en ontspanning. Je oefent ontspanning tijdens de weeën, perstechnieken, het trainen van de bekkenbodem en het voorkómen van rugklachten.
Lees meer…

ZwangerTotaal

ZwangerTotaal is een exclusief programma wat verder gaat dan alleen zwangerschapsbegeleiding. Je leert de basisprincipes van gezond bewegen tijdens de zwangerschap. Er wordt uitleg gegeven over  het ontstaan van bekkenpijn, rugpijn en urineverlies en nog belangrijker…hoe je deze klachten kan voorkomen of verminderen. De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in verschillende dagelijkse situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden. Ook wordt er aandacht besteed aan de voorbereiding op de bevalling. De partner is van harte welkom in de partnerles. Lees meer…

Mommy body workout

Dit is eigenlijk geen zwangerschapscursus  maar gewoon lekker sporten aangepast voor zwangere vrouwen en voor opstarten 6 weken na de bevalling.
Lees meer…

Haptonomie

Haptonomie is een individuele begeleidingsvorm waarbij jullie als partners met je ongeboren baby centraal staan. Aanrakingen spelen bij haptonomie een grote rol. Op deze manier maak je al voor de geboorte, via de aanraking, contact met je kind. Omgaan met pijn, angst om te bevallen, weeën, baringshoudingen en hoe je als partner daarbij kan helpen komen aan bod.

Zwangerschapszwemmen

Genieten van je zwangerschap in heerlijk warm water. Tijdens het zwangerschapszwemmen worden conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Na je zwangerschap kun je starten met Ouder en Kind zwemmen. Bij het babyzwemmen raakt je kind al spelenderwijs vertrouwd met water.
Lees meer…

Zwangerschapsgym

Fijnmama verzorgt zwangerschapsgym voor zwangeren die zich op een nuchtere, eerlijke en plezierige manier , zowel actief als informatief willen voorbereiden op de bevalling en de periode erna. Samen in een vaste groep zijn er 9 lessen voor de bevalling en 6 na de bevalling.Daarnaast verzorgt Fijnmama cursussen Babymassage, hierin leer je de lichaamstaal van je kindje beter begrijpen en leer je om rust en geborgenheid mee geven. Lees meer…

Mama Centraal

Mama centraal is hét station waar mama centraal staat! Je kunt er terecht voor onder andere zwangerschapscursussen en begeleiding, zwangerschapsmassage en baby- en ontspanningsmassage. Lees meer…

Fijn Zwanger

Heb je geen zin in een saaie pufcursus, omdat dat niet bij jou past? Of dat je man dit absoluut niet ziet zitten? Zie je op tegen de bevalling, omdat je bang bent dat het veel pijn gaat doen? Of wil je de geboorte heel bewust en vol vertrouwen meemaken? Hoor je horrorverhalen van vrienden en familie die je liever niet wilt horen? En wil jij jouw (geboorte) partner op een nuchtere manier bij de bevalling betrekken? Herken jij je in het bovenstaande? Fijnzwanger biedt meerde prettige cursussen aan zodat jij je heel goed kunt voorbereiden op jouw zwangerschap. Lees meer…