Zwangerschapsyoga

Een zwangerschap verandert veel in je lichaam. Zwangerschapsyoga helpt je te luisteren naar je lichaam en bewust te worden van de veranderingen in jezelf. Door training help je het lichaam sterk en soepel te houden en kalmte en innerlijke balans te ontwikkelen. Door middel van beweging en de juiste ademtechnieken leer je zowel je lichaam als geest optimaal te ontspannen. Doel van deze lessen is de zwangere vrouw in verbinding te brengen met haar kind en technieken aan te reiken die helpen goed voorbereid naar de bevalling toe te leven en zoveel mogelijk te genieten van de zwangerschap.

Instromen kan op je eigen moment maar vanaf 3 maanden tot het einde van de zwangerschap of zolang de eigen situatie het toelaat. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Clyms of Bewegingscentrum Vrijheid.

www.bewegingscentrumvrijheid.nl
T: 0341 – 47 22 22

Ermelo

Met zwangerschapsyoga ervaar je bewust de zwangerschap en bereid je je voor op de bevalling. Bij Studio Sama in Ermelo kun je (vanaf januari 2018) terecht voor zwangerschapsyoga. In de les heb je een moment voor jezelf, om te ontspannen en bewust stil te staan bij het kindje dat groeit in je buik. Ook leer je ontspannings- en ademoefeningen voor tijdens de bevalling. Je kan met de lessen starten wanneer je 14 weken zwanger bent en blijven meedoen tot aan de bevalling. In deze doorlopende cursus worden ook de partners vanaf het begin bij de zwangerschap betrokken door elke laatste les van de maand mee te doen. De partners leren hoe zij op een praktische manier jou tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen ondersteunen door bijvoorbeeld massages en ontspanningsoefeningen. Kijk voor meer informatie op www.studiosama.nl/zwangerschapsyoga.


Nunspeet

Op een kwartier rijden vanaf de praktijk wordt op een mooie locatie elke maandagochtend om 10:15 een leuke yogales gegeven. Op dit moment zijn ze hard bezig met het plannen van een avondles.

http://www.love4yoga.nl/

Zwangerschapscontroles

Zwangerschapscontroles
Tijdens de zwangerschap kom je gemiddeld 14 keer bij ons voor controle. Door onderzoek en een aantal echo’s wordt de groei en de conditie van de baby en de gezondheid van jou als aanstaande moeder zorgvuldig in de gaten gehouden. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en staat jullie beleving als aanstaande ouders voorop.

Echo's

Echo's
Tijdens de zwangerschap wordt er op een aantal tijdstippen een echo gemaakt. Aan de hand van diverse soorten echo’s wordt de groei en de conditie van jullie baby beoordeeld. De vitaliteitsecho, de termijnecho en de liggingsecho worden in onze eigen Verloskundigenpraktijk Harderwijk gemaakt. Tevens bestaat de mogelijkheid om de 20 weken echo in onze eigen praktijk te laten verrichten.
Wil je graag een pretecho of een geslachtsecho laten maken deze plannen we graag voor je in!

Onderzoeken

Onderzoeken
Als aanstaande ouders wil je graag weten of jullie baby gezond is. Gelukkig worden de meeste kinderen gezond geboren. Als zwangere vrouw heb je in Nederland de mogelijkheid om voor de geboorte je kind te laten onderzoeken. Dit heet prenatale screening. Deze onderzoeken kunnen jullie misschien geruststellen, maar kunnen soms ook onrust brengen. Omdat deze testen voor- en nadelen hebben geven wij jullie hierover uitgebreide informatie dit gebeurt tijdens het eerste gesprek bij ons de intake, daarna kunnen jullie samen besluiten om de testen wel of niet uit te laten voeren. Op deze pagina lees je informatie over diverse onderzoeken die plaats kunnen vinden tijdens de zwangerschap. Verder kun je alle informatie vinden op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl.

Voeding en advies

Voeding en advies
Rauw vlees
Eet géén rauw vlees. Dit kan toxoplasmose bevatten. Een infectie hiermee is gevaarlijk als je op korte termijn zwanger wilt worden of het al bent.

Rauwe melk
Eet géén producten van rauwe melk. Dit kan listeria bevatten. Een infectie hiermee is gevaarlijk als je op korte termijn zwanger wilt worden of het al bent.

Orgaanvlees
Eet weinig tot geen orgaanvlees. Dit bevat namelijk veel vitamine A. Een teveel aan vitamine A kan schadelijk zijn voor een ongeboren baby.

Groente en fruit
Was groente en fruit altijd goed voordat je het eet.

Wanneer moet je ons bellen?

Nulla et elementum nulla. Aenean vitae tristique ipsum. Phasellus pellentesque neque id ultricies volutpat. Nulla eget mollis quam. Nullam nec ante eu sapien pharetra viverra. Morbi aliquam pellentesque erat, aliquet tempor lacus luctus sit amet.

Praktische zaken

Praktische zaken
Je beslist zelf hoeveel spullen je wilt kopen voordat je kindje geboren wordt. Dat is een persoonlijke keuze, veel spullen kun je ook na de geboorte kunt kopen. Voor een bevalling en tijdens de kraamweek zijn enkele spullen onmisbaar. Zorg daarom dat je vanaf 37 weken in ieder geval alle spullen in huis hebt.

Belangrijk ook om de erkenning voor 26 weken zwangerschap te regelen.

Een kraampakket in huis te hebben vanaf 34 weken zwangerschap.